FRASE DE LA SETMANA

Si al bosc tinguéssim set, Per els amics i amigues,
quina font cercaríem? no triaríem paraules
La de l'aigua més clara entre les més polides
més viva i més brillant. que el món s'ha inventat?

I de l'arbre fruiter, No volem l'aigua bruta,
quina peça voldríem? ni la fruita copejada,
La més madura i dolça ni fer rams d'esbarzers...
suau al paladar.

I quin ram de flors I en la nostra conversa,
a l'amor donaríem? volem paraules boniques
El de colors més polits i no mots grollers!
més frescos i perfumats!


dimecres, 29 de gener del 2014

dimarts, 28 de gener del 2014

EXCURSIÓ AMB BICI

Diumenge, dia 19, vam anar a fer una excursió amb bici pel camí de Tramuntana, érem es papà, en Toni, jo i tots els que van voler venir, ja que era una excursió organitzada per l'ajuntament. No vaig cansar-me gens, la carretera esteia molt banyada perquè havia plogut i es meu germà i jo anàvem a totes les basses que hi havia. Vos imaginau com vam quedar? Plens de fang!!!

dimarts, 21 de gener del 2014

SANT ANTONI

Dijous, dia 16 de gener,  vam fer una torrada a s'escola. Vam menjar sobrassada amb pa. Molt bona, era sa sobrassada! I ahir vam fer una torrada a ca l'avi de sobrassada i butifarró. Avui he anat a beneir els animals, hi havia molta gent i han rifat un be. Com cada any ho han fet al carrer Nou des Mercadal.


Adrià

dimarts, 14 de gener del 2014

FESTA DE SANT ANTONI

El dia 17 de gener és festa a Menorca; es commemora la incorporació de l’illa a la corona catalanoaragonesa per l’ocupació de les tropes d’Alfons el Liberal l’any 1287, coincidint amb la festa religiosa de Sant Antoni, a qui, segons la tradició, havien invocat les tropes del rei cristià per tal de guanyar en la lluita. A tots els pobles de l'illa es celebra el dia menjant pa amb sobrassada. 

Aquí teniu una presentació sobre aquesta història:


Diada sant antoni from education


I aquí un conte sobre aquests fets:


 

dilluns, 13 de gener del 2014

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtMaPfhQzK3j3F9kEQgjcwMuJJRS_ItDsynnwpDhN8QZtJxcvcINflbso5G_2c1aGUTbchy2aU-L_W438eEjfJBbFlMtCDR14bkXyiOxeDlzfveG9Eo8G0TzGfXU7doRAbI4ezD47OWRX0/s760/contnents+del+m%25C3%25B3n.JPG 

Clica aquí per investigar sobre els continents i els oceans

              EUROPA
              ÀSIA  
              ÀFRICA
             AMÈRICA
Amèrica del Nord
Amèrica del Sud
Amèrica Central
              OCEANIA
  
TOT EL MÓN 




dimecres, 8 de gener del 2014

Aquesta setmana la història és la de ...

LA GRANJA ENCANTADA 
m
Fa molt de temps hi havia una granja que estava encantada, hi havia gent que deia que era veritat i altra gent que deia que era mentida. Però si voleu saber si la granja estava encantada o no, obriu bé les orelles perquè us contaré la història de la granja encantada:
Fa molt de temps a un poble petit de Londres hi havia una granja que li deien de nom La Granja Encantada. Era de nom així perquè un dia una senyora va entrar i no va tornar a sortir. Quasi tothom tenia por d'entrar en aquella granja. Però un dia un jove que deia que la granja no estava encantada, va voler entrar dins. Va veure una senyora, era la mateixa que hi havia entrat i mai havia sortit. El jove li va dir: - Però tu, no estaves morta? i la dona li va dir: - Jo , mai he estat morta, el que passa és que volia que la gent pensés que aquesta granja està encantada, I el jove li va demanar: - I perquè volies que la gent pensés açò? 
- Jo, de petita solia venir a jugar a aquesta granja i tots els fillets em feien bromes de que la granja esteia encantada i se'n reien de jo.
El jove li va dir: - Però que t'ho fessin a tu no vol dir que tu ho hagis de fer als altres. Per açò te deman que confessis que la granja no està encantada. 
La dona s'ho va pensar i va acabar dient que la granja no estava encantada.
I així és com acaba la història de la Granja Encantada que no estava encantada.


PAULA PONS